Consultinformatie


Mijn consulten vinden online plaats door middel van Skype.

Voorafgaand aan een eerste online consult stuur ik je een uitgebreid vragenformulier toe waarin ik je veel vragen stel die mij een goed inzicht geven in de huidige situatie van je dier. Ook vind ik het belangrijk dat je dier kort voorafgaand aan een consult van mij is gecheckt door een dierenarts. Het dossier van je dierenarts ontvang ik dan ook graag voorafgaand aan dit consult. Hoewel ik je dier dus niet in levende lijve voor me heb kan ik me wel intuïtief op je dier afstemmen en voelen wat hij/zij nodig heeft. Al mijn bevindingen neem ik mee in mijn uiteindelijke behandeladvies.

Voordelen van een online consult voor je dier op een rij:

 • Geen stress voor je dier m.b.t. vervoer;
 • Geen stress voor je dier m.b.t. bezoek aan een praktijk;
 • Geen reistijd en reiskosten;
 • Milieuvriendelijk;
 • Afstand speelt geen rol meer, een consult van mij heb je achter je eigen computer!
 • Telefonisch of emailconsult is ook mogelijk;
 • Goede begeleiding en nazorg bij de uitvoering van mijn behandeladvies;
 • Een groot netwerk van specialisten staat tot mijn beschikking mocht doorverwijzing nodig zijn;
 • Hoewel ik je dier en jou dus niet in levende lijve ontmoet stem ik me wel intuïtief af op je dier, dit geeft me waardevolle en zuivere aanvullende informatie.

Ik werk vanuit een holistische visie. Dit houdt in dat ik kijk naar de klacht maar ook naar de oorzaak van de klacht, de algehele gezondheid, het gedrag van je dier en bijvoorbeeld voeding en leefomstandigheden. Het inzichtelijk krijgen van al deze factoren is voor mij nodig om een zo goed mogelijk beeld van je dier te krijgen. Op basis van al deze factoren geef ik mijn uiteindelijke advies. Zo’n advies bestaat vaak uit een combinatie van maatregelen en middelen. Ik werk alleen met natuurlijke middelen en therapievormen die je dier op subtiele wijze zullen ondersteunen in zijn/haar gezondheid.

Voorafgaand aan het eerste consult stuur ik je een uitgebreid vragenformulier toe. Het beantwoorden van deze vragen duurt ongeveer 15-30 minuten en geeft mij een goed inzicht in de huidige omstandigheden van je dier. Doordat je dit formulier vooraf invult heb ik meer tijd en aandacht in het eerste online consult voor je dier en jou. Het formulier ontvang ik graag uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan het eerste consult ingevuld retour. Zonder dit ingevulde formulier is een eerste consult niet mogelijk.

In een eerste online consult bespreken we het ingevulde vragenformulier en mijn intuïtieve bevindingen van je dier. Vervolgens geef ik je uitgebreid natuurlijk advies. Na een eerste consult hebben we standaard in ieder geval één vervolgconsultafspraak en meer als dat nodig is. De reden dat ik standaard één vervolgconsult inplan is dat ik het belangrijk vind om de ontwikkelingen van je dier te kunnen volgen en bij te sturen mocht dat nodig zijn. Ook kan ik in een vervolconsult al je vragen, die zich tussentijds vaak voordoen, beantwoorden.

Een behandeladvies is meestal een advies gericht op de langere termijn waarbij ik ook leefstijladviezen geef. Het uitvoeren van mijn behandeladvies vraagt dan ook een flinke inzet, motivatie en geduld van een eigenaar. Het structureel herstellen en versterken van de gezondheid van je dier heeft tijd nodig. Afhankelijk van de klacht kan het soms maanden duren voordat verbeteringen in de gezondheid zichtbaar gaan worden.

Ik geef je graag natuurlijk advies bij:

 • Chronische klachten;
 • Angst- of stressklachten;
 • Preventieve gezondheidszorg;
 • Het combineren van reguliere medicatie met natuurlijke middelen;
 • Het zo aangenaam mogelijk maken van de laatste levensfase van je dier.

Wil je weten wat natuurlijke geneeswijzen voor jouw hond of kat kunnen betekenen of heb je behoefte aan een uitgebreid natuurgeneeskundig consult voor je hond of kat?

Mail of bel voor meer informatie of het maken van een afspraak!