T-team / T-touch


Tteam behandelingT-team staat voor: Tellington touch equine animal method óf Tellington touch every animal method.

Linda Tellington-Jones heeft de T-team methode ontwikkeld. De T-team methode maakt een dier bewust van zijn lichaam (houding en beweging) en leert het een ander gedrags- en bewegingspatroon aan te nemen. Het doel hiervan is om een dier mentaal en fysiek in balans te krijgen. Uiteraard heeft dit ook invloed op energetisch niveau.

T-team oefeningen bestaan uit diverse lichte aanrakingstechnieken waarbij de huid verschoven wordt en is geen massage waarbij direct op de spieren wordt gewerkt. Het doel van deze lichte aanrakingstechnieken is om de zenuwbanen naar de hersenen te beïnvloeden en de celfunctie te verbeteren. Ook kunnen diverse grondwerkoefeningen gedaan worden met als doel het fysieke en mentale welbevinden van een dier.

Doelen van T-teamtechnieken zijn onder meer het lichaam effectiever te leren gebruiken, een gedragspatroon te veranderen, meer te ontspannen, bevorderen van een genezingsproces, bevorderen van prestaties, verbeteren van de samenwerking tussen mens en dier / vergroten van vertrouwen, ontwikkelen van een groter welbevinden, aarden en zich zekerder voelen, omzetten van instinctieve reactiepatronen in (zelf)beheerster gedrag. Ook bij specifieke problemen zoals bijvoorbeeld angst voor harde geluiden, slechte doorbloeding, artrose, heupproblemen of hyperactiviteit kunnen T-teamtechnieken ingezet worden.

Heb je vragen of behoefte aan mijn advies? Neem dan gerust contact met me op!