Homeopathie


In de klassieke homeopathie wordt gebruik gemaakt van grondstoffen van onder meer kruiden, planten, dieren en dierlijke stoffen zoals melk (lac’s), chemische stoffen, gezonde weefsels en nosodes (homeopathische middelen gemaakt van ziekte-afscheidingen). Deze stoffen worden opgelost (gepotentieerd), waardoor alleen de energie van deze stof overblijft. De sterkte (potentie) van de oplossing van een homeopathisch middel bepaalt de effectiviteit hiervan.

In de klassieke homeopathie gaat het om het vinden van een middel dat aansluit bij de constitutie (totaliteit) van het dier. Het is dus belangrijk om een goed beeld van het dier te krijgen, zowel op energetisch, geestelijk en lichamelijk niveau.

In de klassieke homeopathie wordt gewerkt met de similia-regel. Deze regel houdt in dat het gelijke het gelijksoortige kan genezen. Elk homeopathisch middel heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Door een middel te zoeken dat gelijk is aan de constitutie van een dier kunnen de klachten verminderen/verdwijnen.

Heb je vragen of behoefte aan mijn advies? Neem dan gerust contact met me op!