Aromatherapie


Aromatherapie flesjesBij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën die meestal door middel van waterdampdestillatie gewonnen zijn uit plantendelen. Essentiële olie bevat de kracht van de plant waaruit de olie gewonnen is en is sterk geconcentreerd. De oliën worden veelal ingezet bij lichamelijke en geestelijke aandoeningen maar ook bij energetische disbalansen kunnen ze worden gebruikt.

Elke olie heeft zijn eigen specifieke kenmerken en werking.

Afhankelijk van de lichamelijke aandoening kan een essentiële olie ingenomen worden of op de huid gemasseerd worden. Niet alle oliën zijn geschikt voor inname.

Bij geestelijke aandoeningen wordt gebruik gemaakt van de geur (aroma) van de essentiële olie die door het dier wordt ingeademd. Van belang hierbij is dat het dier de geur prettig vindt.

Bij energetische disbalansen kunnen essentiële oliën op basis van hun energetische- of trillingseigenschappen worden ingezet (spirituele aromatherapie). Door deze oliën op energetisch niveau in te zetten kunnen disbalansen aldaar worden hersteld en kan dit een positieve uitwerking hebben op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je vragen of behoefte aan mijn advies? Neem dan gerust contact met me op!